Hovězí guláš na pivě v chlebu
(Recept z časopisu "Zahrádkář", str. 40, březen 2004)
Suroviny:
4 menší bochníčky tmavého chleba250 g hovězího masa, na kostky250 g měkkého salámu, na kostičky4 brambory, oloupané na kostky2 velké cibule2 stroužky česneku, nakrájené4 rajčata, spařená a oloupaná50 g anglické slaniny, na kostičky300 ml světlého piva1 lžička majoránky1 lžička sladké mleté paprikyhrst zelené petrželkysůl a pepř
Postup přípravy:U bochníčku menšího chleba (např. opečeného v květináčích) seřízneme vršky, uvnitř střídku vydlabeme a vytvoříme misky. Seříznuté vršky i střídku si uchováme.Slaninu rozškvaříme s cibulí a česnekem, přidáme maso, salám a za častého míchání osmahneme.Zasypeme mletou paprikou, krátce promícháme, ihned podlijeme pivem a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.Vmícháme brambory, pokrájená rajčata a okořeníme. Za občasného míchání a podlévání dusíme doměkka. Je-li guláš příliš řídký, můžeme ho zahustit vydlabanou střídkou.Hotový guláš nalijeme do misek z bochníčků chleba, částečně je přikryjeme seříznutým vrškem jako víčkem a podáváme posypané petrželkou.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME