Česnekové steaky - Lover's Garlic Steaks
(Ze stránky "Garlic Festival ®Foods, Gilroy - "The Garlic Capital of the World", červenec 2006)

Suroviny:
  • 2 hovězí filety mignons (viz obrázek) nebo malé hovězí steaky
  • 1 lžíce panenského olivového oleje
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1/3 šálku hovězího vývaru
  • 2 lžíce brandy
  • 1/4 šálku smetany
  • sůl a čerstvě mletý pepř, podle chuti
    Přílohy: bramborové pyré ochucené křenem

    Postup přípravy:
  • Filet z hovězího masa osolíme a opepříme.
  • Na velké těžké pánvi na středním plameni rozehřejeme.
  • Do horkého oleje vložíme steaky a ponecháme opékat potřebnou dobu jak máme rádi - např. 4-5 min. na každé straně pro středně propečený ("medium-rare") steak.
  • Hotové maso přemístíme na nahřáté talíře.
  • Z pánve odlijeme přebytečný tuk, přidáme do ní česnek a osmahneme do slabě hnědé barvy.
  • Přilijeme hovězí vývar a pak brandy, kapalinu zredukujeme asi na polovinu, přidáme smetanu a za míchání omáčku prohřejeme.
  • Horkou omáčku nalijeme na ještě teplé steaky, vše posypeme čerstvě mletým pepřem a podáváme s rozmačkanými brambory ochucenými strouhaným křenem.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]