Česnekové steaky - Lover's Garlic Steaks
(Ze stránky "Garlic Festival ®Foods, Gilroy - "The Garlic Capital of the World", červenec 2006)
Suroviny:2 hovězí filety mignons (viz obrázek) nebo malé hovězí steaky1 lžíce panenského olivového oleje4 stroužky česneku, nasekané1/3 šálku hovězího vývaru2 lžíce brandy1/4 šálku smetanysůl a čerstvě mletý pepř, podle chuti
Přílohy: bramborové pyré ochucené křenem
Postup přípravy:Filet z hovězího masa osolíme a opepříme. Na velké těžké pánvi na středním plameni rozehřejeme. Do horkého oleje vložíme steaky a ponecháme opékat potřebnou dobu jak máme rádi - např. 4-5 min. na každé straně pro středně propečený ("medium-rare") steak. Hotové maso přemístíme na nahřáté talíře.Z pánve odlijeme přebytečný tuk, přidáme do ní česnek a osmahneme do slabě hnědé barvy. Přilijeme hovězí vývar a pak brandy, kapalinu zredukujeme asi na polovinu, přidáme smetanu a za míchání omáčku prohřejeme. Horkou omáčku nalijeme na ještě teplé steaky, vše posypeme čerstvě mletým pepřem a podáváme s rozmačkanými brambory ochucenými strouhaným křenem.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME