Hovězí závitky po myslivecku
(Anon: "Svět kuchyně", díl 9, str 9, 2002)

Suroviny:Závitky po myslivecku
  • 4 plátky hovězího zadního masa
  • 1 včerejší houska
  • 250 g žampiónů, očištěné
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • 3 svazky petrželové natě
  • 4 lžičky hořčice
  • 50 g tvrdého sýra (gouda), nastrouhaný
  • 3 lžíce oleje
  • 2 cibule, na plátky
  • 750 ml hovězího bujónu (instantní nebo z kostky)
  • sůl a pepř
    Přílohy: chléb

    Postup přípravy:
  • Plátky odleželého masa naklepem a potřeme solí a pepřem, housku namočíme ve vodě.
  • Množství asi 150 g žampiónů nakrájíme na kostičky a zbytek ještě odložíme na později.
  • Nakrájené žampióny podusíme na másle s polečně s utřeným česnekem a necháme je vychladnout.
  • Ze dvou svazků nasekané petrželky, podušených žampionů, tří lžiček hořčice, sýra připravíme nádivku a dochutíme ji solí a pepřem.
  • Nádivkou potřeme hovězí plátky, které svineme a sepneme páratky.
  • V kastrole rozpálíme olej a závitky ze všech stran osmažíme.
  • Cibuli spolu se zbytkem žampiónů nakrájíme na plátky, vložíme do kastrolu k závitkům a krátce spolu osmažíme.
  • Potom přilijeme vývar a přidáme zbylou hořčici a zvolna dusíme asi 90 minut pod pokličkou.
  • Vydušenou šťávu podle potřeby dochutíme.
  • Závitky podáváme polité šťávou a posypané petrželovou natí.
  • Stylové je, když je nabídneme ve vydlabaném chlebu.
    nahoru

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]