Hovězí závitky po myslivecku
(Anon: "Svět kuchyně", díl 9, str 9, 2002)
Suroviny:4 plátky hovězího zadního masa1 včerejší houska250 g žampiónů, očištěné2 stroužky česneku1 lžíce másla3 svazky petrželové natě4 lžičky hořčice50 g tvrdého sýra (gouda), nastrouhaný3 lžíce oleje2 cibule, na plátky750 ml hovězího bujónu (instantní nebo z kostky)sůl a pepř
Přílohy: chléb
Postup přípravy:Plátky odleželého masa naklepem a potřeme solí a pepřem, housku namočíme ve vodě. Množství asi 150 g žampiónů nakrájíme na kostičky a zbytek ještě odložíme na později. Nakrájené žampióny podusíme na másle s polečně s utřeným česnekem a necháme je vychladnout. Ze dvou svazků nasekané petrželky, podušených žampionů, tří lžiček hořčice, sýra připravíme nádivku a dochutíme ji solí a pepřem. Nádivkou potřeme hovězí plátky, které svineme a sepneme páratky. V kastrole rozpálíme olej a závitky ze všech stran osmažíme. Cibuli spolu se zbytkem žampiónů nakrájíme na plátky, vložíme do kastrolu k závitkům a krátce spolu osmažíme. Potom přilijeme vývar a přidáme zbylou hořčici a zvolna dusíme asi 90 minut pod pokličkou. Vydušenou šťávu podle potřeby dochutíme. Závitky podáváme polité šťávou a posypané petrželovou natí. Stylové je, když je nabídneme ve vydlabaném chlebu.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME