Moravský hrnec
(Libuše Hoblíková: "Chatař a chalupář", recept čtenářky, str. 42, číslo 1, 1996, česká kuchyně)
Suroviny:500 g hovězí kližky na kostky4 lžíce oleje50 g šunkového salámu50 g slaniny1 větší cibule2 stroužky česneku1 lžíce kečupu200 ml bílého vína250 g rýžesůl a pepřmajoránka400 ml hovězího vývaru
Postup přípravy:Maso nakrájené na kostky osolíme a prudce osmahneme na oleji zároveň s cibulkou. Když je už cibule růžová, podlejeme vínem, přikryjeme poklicí a chvilku podusíme. Přidáme nasekaný česnek, kečup, majoránku a za mírného podlévání dusíme téměř doměkka. Na konci dušení musí být šťáva zcela vydušena. Pak vmícháme rýži a zalijeme hovězím vývarem (může být i z kostky). Zakryjeme poklicí a zvolna dusíme v troubě 30 minut a podáváme.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME