Moravský hrnec
(Libuše Hoblíková: "Chatař a chalupář", recept čtenářky, str. 42, číslo 1, 1996, česká kuchyně)

Suroviny:
  • 500 g hovězí kližky na kostky
  • 4 lžíce oleje
  • 50 g šunkového salámu
  • 50 g slaniny
  • 1 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce kečupu
  • 200 ml bílého vína
  • 250 g rýže
  • sůl a pepř
  • majoránka
  • 400 ml hovězího vývaru

    Postup přípravy:
  • Maso nakrájené na kostky osolíme a prudce osmahneme na oleji zároveň s cibulkou.
  • Když je už cibule růžová, podlejeme vínem, přikryjeme poklicí a chvilku podusíme.
  • Přidáme nasekaný česnek, kečup, majoránku a za mírného podlévání dusíme téměř doměkka.
  • Na konci dušení musí být šťáva zcela vydušena.
  • Pak vmícháme rýži a zalijeme hovězím vývarem (může být i z kostky).
  • Zakryjeme poklicí a zvolna dusíme v troubě 30 minut a podáváme.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]