Madridská panvica
(Ladislav Jaroš, sběratel receptů a gurmán ze Žiliny, Slovensko, podle časopisu "Plus 7 dní", březen 2003)
Suroviny:
2 cibule150 g šunky250 g hovädzieho mäsa3 lyžice oleja2 lyžice červenej papriky1 1/2 lyžičky solimleté čierne korenie1 sušená feferónka125 ml červeného vína2 zemiaky2 lyžičky cukru
Příloha: biele pečivo, zemiaky
Postup přípravy: Cibuľu ošúpeme a nakrájame na plátky. Mäso nakrájame na centimetrové kocky, šunku na štvorčeky. Na panvici s vysokým okrajom alebo v pekáči zohrejeme olej. Do horúceho oleja dáme cibuľu, šunku, mäso a za stáleho miešania opekáme päť minút. Okoreníme červenou paprikou, soľou a čiernym korením. Pridáme pozdĺžne narezanú feferónku, zalejeme vínom. Prikryté dusíme na minime asi 40 minút. Medzitým ošúpeme zemiaky a nakrájame ich na malé kocky. Spolu s cukrom zamiešame do mäsa, na minimálním ohni odkryté varíme ešte 15 minút. Feferónku z hrnca vyberieme a podávame s bielym pečivom alebo zemiakmi, zapíjame červeným vínom.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME