Hovězí na zázvoru z Malajska
(Alena Nouzová:"Variace na kuchyně Orientu", str. 129, Avicenum Praha, 1983, malajská kuchyně)
Suroviny:
750 g zadního hovězího3 cm oddenku zázvoru, na plátky 150 g fazolových nebo jiných výhonků (není nutné)2 lžíce sójové omáčky1 lžička hladké mouky (škrobu)trocha cukruolej na fritování
Příloha: rýže
Postup přípravy:Maso nakrájíme přes vlákno na tenké plátky, naklepeme a potřeme sójovou omáčkou poprášíme moukou a cukrem. Odložíme a necháme odležet.Mezitím v pánvi rozpálíme olej, mírně opečeme nakrájený zázvor a přidáme maso a fazolové výhonky.Maso pak krátce restujeme až je hotové. Před podáváním přidáme lžičku olivového oleje. Podáváme položené na dušené rýží.
ZPĚT do kapitoly
HOME