Hovězí na zázvoru z Malajska
(Alena Nouzová:"Variace na kuchyně Orientu", str. 129, Avicenum Praha, 1983, malajská kuchyně)

Suroviny:
  • 750 g zadního hovězího
  • 3 cm oddenku zázvoru, na plátky
  • 150 g fazolových nebo jiných výhonků (není nutné)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička hladké mouky (škrobu)
  • trocha cukru
  • olej na fritování
    Příloha: rýže

    Postup přípravy:
  • Maso nakrájíme přes vlákno na tenké plátky, naklepeme a potřeme sójovou omáčkou poprášíme moukou a cukrem.
  • Odložíme a necháme odležet.
  • Mezitím v pánvi rozpálíme olej, mírně opečeme nakrájený zázvor a přidáme maso a fazolové výhonky.
  • Maso pak krátce restujeme až je hotové.
  • Před podáváním přidáme lžičku olivového oleje.
  • Podáváme položené na dušené rýží.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]