Bulgogi - korejské hovězí barbecue
(Převzato od Michala Mládka: Světová barbecue kuchařka od Honzy Hurycha)
Suroviny:1/2 kg hovězího, nakrájeného na jemné plátky či proužky
Na marinádu:1/3 šálku sójové omáčky 1 lžíce cukru2 zelené cibulky (s natí) nasekané na délku asi 1 cm1 lžíce sezamového oleje (případně semínka, nemusí být) 2 - 3 stroužky nadrobno nasekaného česneku 1/2 lžičky pepře2 lžíce oleje 2 lžíce vína na vaření (nebo sherry či vinný ocet) zázvor dle chuti
Postup přípravy:Všechny suroviny na marinádu smícháme a vložíme s nakrájeným masem do plastikového sáčku. Sáček uzavřeme a maso necháme marinovat v ledničce nejméně dvě hodiny. Grilujeme alespoň pět minut každou stranu (a nebo podle situace a chuti). Stejnou marinádu použijeme i na potírání kousků masa. Na barbecue tohoto typu je třeba použít hustší mřížku, aby proužky masa nepropadly. Maso můžeme také restovat na pánvi. Podáváme s rýží, případně zabalené do zeleniny, nebo s různými zeleninovými saláty a často též fazolovou pastou (u Korejců značně pálivou).
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME