Bulgogi - korejské hovězí barbecue
(Převzato od Michala Mládka: Světová barbecue kuchařka od Honzy Hurycha)

Suroviny:
  • 1/2 kg hovězího, nakrájeného na jemné plátky či proužky
    Na marinádu:
  • 1/3 šálku sójové omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 2 zelené cibulky (s natí) nasekané na délku asi 1 cm
  • 1 lžíce sezamového oleje (případně semínka, nemusí být)
  • 2 - 3 stroužky nadrobno nasekaného česneku
  • 1/2 lžičky pepře
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce vína na vaření (nebo sherry či vinný ocet)
  • zázvor dle chuti

    Postup přípravy:
  • Všechny suroviny na marinádu smícháme a vložíme s nakrájeným masem do plastikového sáčku.
  • Sáček uzavřeme a maso necháme marinovat v ledničce nejméně dvě hodiny.
  • Grilujeme alespoň pět minut každou stranu (a nebo podle situace a chuti).
  • Stejnou marinádu použijeme i na potírání kousků masa.
  • Na barbecue tohoto typu je třeba použít hustší mřížku, aby proužky masa nepropadly.
  • Maso můžeme také restovat na pánvi.
  • Podáváme s rýží, případně zabalené do zeleniny, nebo s různými zeleninovými saláty a často též fazolovou pastou (u Korejců značně pálivou).
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]