Thajská hovězí pečeně
(Dvě dámy při těle - Jennifer Pattersonová", TV Spektrum, březen 2002, thajská kuchyně)

Suroviny:
  • hovězí svíčková, vcelku
  • sůl
  • olivový olej
  • 3 stroužky česneku
  • čerstvý zázvor
  • kytička čerstvého koriandru (petrželka)
  • 2-3 chilli papričky
  • 2 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 3 jarní cibulky
  • 1 limetka nebo citrón
  • 1/2 až 1 šálku kokosového mléka

  • Přílohy: pečivo

    Postup přípravy:
  • Svíčkovou vcelku prudce opečeme ze všech stran, aby si maso uchovalo šťávu a bylo šťavnaté.
  • Na pánvi nemáme žádný tuk, jen ji máme hodně rozpálenou.
  • Ze všech stran opečené maso a přendáme je do pekáčku.
  • Na stejnou pánev po masu nalijeme trochu olivového oleje, přidáme česnek, zázvor a hrstku jarní cibulky, chilli papričky a trochu čerstvého koriandru, tmavou sójovou omáčku a vše promícháme.
  • Touto směsí potřeme povrch masa položeném na pekáčku a podlijeme kokosovým mlékem.
  • Přes maso nahoru ještě položíme čerstvý koriandr, také citrónovou trávu a povrch ještě pokapeme limetovou šťávou.
  • Maso s pekáčkem vložíme na 40 minut do trouby a ještě upečeme.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]