Thajská hovězí pečeně
(Dvě dámy při těle - Jennifer Pattersonová", TV Spektrum, březen 2002, thajská kuchyně)
Suroviny:hovězí svíčková, vcelkusůlolivový olej3 stroužky česnekučerstvý zázvorkytička čerstvého koriandru (petrželka)2-3 chilli papričky2 lžíce tmavé sójové omáčky3 jarní cibulky1 limetka nebo citrón1/2 až 1 šálku kokosového mléka
Přílohy: pečivo
Postup přípravy:Svíčkovou vcelku prudce opečeme ze všech stran, aby si maso uchovalo šťávu a bylo šťavnaté.Na pánvi nemáme žádný tuk, jen ji máme hodně rozpálenou. Ze všech stran opečené maso a přendáme je do pekáčku. Na stejnou pánev po masu nalijeme trochu olivového oleje, přidáme česnek, zázvor a hrstku jarní cibulky, chilli papričky a trochu čerstvého koriandru, tmavou sójovou omáčku a vše promícháme. Touto směsí potřeme povrch masa položeném na pekáčku a podlijeme kokosovým mlékem. Přes maso nahoru ještě položíme čerstvý koriandr, také citrónovou trávu a povrch ještě pokapeme limetovou šťávou. Maso s pekáčkem vložíme na 40 minut do trouby a ještě upečeme.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME