Libanonské "magluby" - neboli převrácený hrnec s lilky a rýží
("Prima vařečka", TV Prima, prosinec 2000, arabská kuchyně)
Suroviny:600 g hovězího zadního3 lilky3 bobkové listybílý a černý pepřsůlolivový olejrýže
Postup přípravy:Maso pokrájíme na kostky a dáme uvařit do vody s bokovými listy. Oloupané lilky nakrájíme na asi 2 cm kolečka a osmažíme na pánvi na oleji dozlatova. Do vyššího hrnce nalejeme olej a jeho dno pokryjeme uvařeným masem, na maso poklademe lilky, vše osolíme a opepříme. Nahoru na lilky nasypeme propláchnutou rýžia hrnec naplníme vývarem z masa tak, jako bychom vařili samotnou rýži. Přikryjeme poklicí a dáme do trouby uvařit. Voda se vsákne do rýže a částečně se odpaří; rýže má být na závěr měkká, nikoliv rozvařená. Vezmeme velkou mísu a na ni obrátíme obsah hrnce. Maso teď máme nahoře a rýži vespod a tak podáváme.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME