Libanonské "magluby" - neboli převrácený hrnec s lilky a rýží
("Prima vařečka", TV Prima, prosinec 2000, arabská kuchyně)

Suroviny:
  • 600 g hovězího zadního
  • 3 lilky
  • 3 bobkové listy
  • bílý a černý pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • rýže

    Postup přípravy:
  • Maso pokrájíme na kostky a dáme uvařit do vody s bokovými listy.
  • Oloupané lilky nakrájíme na asi 2 cm kolečka a osmažíme na pánvi na oleji dozlatova.
  • Do vyššího hrnce nalejeme olej a jeho dno pokryjeme uvařeným masem, na maso poklademe lilky, vše osolíme a opepříme.
  • Nahoru na lilky nasypeme propláchnutou rýžia hrnec naplníme vývarem z masa tak, jako bychom vařili samotnou rýži.
  • Přikryjeme poklicí a dáme do trouby uvařit.
  • Voda se vsákne do rýže a částečně se odpaří; rýže má být na závěr měkká, nikoliv rozvařená.
  • Vezmeme velkou mísu a na ni obrátíme obsah hrnce.
  • Maso teď máme nahoře a rýži vespod a tak podáváme.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]