Vařené hovězí maso z listovým špenátem a divokou rýží
("Prima vařečka", TV Prima, březen 2001, česká kuchyně)

Suroviny:
  • 400 g hovězího masa zadního
  • 400 g listového špenátu
  • 400 g divoké rýže
  • 1 česnek
  • 1 cibule
  • sůl
  • divoké koření
  • bílý pepř
  • rostlinný olej

  • Příloha: divoká rýže

    Postup přípravy:
  • Nakrájené hovězí maso uvaříme v osolené vodě, společně s divokým kořením a podáváme nakrájené na tenké plátky s trochou vývaru a špenátem.
  • Pro zlepšení chuti lze maso prošpikovat kořenou zeleninou nebo česnekem.
  • Obecně platí, že jakékoliv vařené maso nesmí oschnout, neboť pak ztrácí chuť, proto je vždy necháváme v kapalině (vývaru, omáčce) bez úprav až do chvíle těsně před podáváním.
  • Cibulku najemno nakrájenou opečeme na oleji dozlatova, přidáme spařený a natrhaný špenát.
  • Lehce špenát podusíme, ochutíme solí a bílým pepřem.
  • Divokou rýži uvaříme klasickým způsobem a podáváme vše spolu.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]