Vařené hovězí maso z listovým špenátem a divokou rýží
("Prima vařečka", TV Prima, březen 2001, česká kuchyně)
Suroviny:
400 g hovězího masa zadního400 g listového špenátu400 g divoké rýže1 česnek1 cibulesůldivoké kořeníbílý pepřrostlinný olej
Příloha: divoká rýže
Postup přípravy:Nakrájené hovězí maso uvaříme v osolené vodě, společně s divokým kořením a podáváme nakrájené na tenké plátky s trochou vývaru a špenátem.Pro zlepšení chuti lze maso prošpikovat kořenou zeleninou nebo česnekem. Obecně platí, že jakékoliv vařené maso nesmí oschnout, neboť pak ztrácí chuť, proto je vždy necháváme v kapalině (vývaru, omáčce) bez úprav až do chvíle těsně před podáváním.Cibulku najemno nakrájenou opečeme na oleji dozlatova, přidáme spařený a natrhaný špenát. Lehce špenát podusíme, ochutíme solí a bílým pepřem. Divokou rýži uvaříme klasickým způsobem a podáváme vše spolu.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME