Lívanec s hovězími plátky
("Prima vařečka", TV Prima, únor 2001, podle Zdeňka Mádala)

Suroviny:
  • 5 velkých cibulí, nakrájené na kousky
  • 6 vajec
  • 200 g svíčkové nebo roštěnky nakrájené na malé medajlonky
  • kari koření
  • sůl
  • pepř
  • škrobová mouka
  • máslo
  • olej
    Přílohy: brambory, chléb

    Postup přípravy:
  • Maso nakrájíme na menší medajlonky a trochu natlučeme rukou nebo nožem.
  • Nasolíme a vložíme do směsi vajec, cibule, soli, pepře, přidáme kari a škrobovou moučku.
  • Maso necháme ve směsi odležet.
  • Potom je na rozehřáté pánvi rychle osmažíme a zalijeme směsí cibule, vajec, kari a soli.
  • Usmažíme na pánvi jako vaječný livanec z obou stran do zlatohněda.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]