Svíčková v šatičkách
("Prima vařečka", TV Prima, březen 2001)
Suroviny:
1 kg hovězí svíčkové
50 g sádla
6 brambor
100 g másla
2 - 3 žloutky
Přílohy:
zeleninové saláty
200 ml mléka
150 g slaniny
100 g šunky
200 g hrubé mouky
strouhanka
sůl, pepř
Postup přípravy:
Odleželou svíčkovou lehce osolíme, opepříme ze všech stran a zprudka opečeme na sádle.
Brambory uvařené ve slupce osolíme, promícháme s máslem, žloutky, horkým mlékem, hrubou moukou.
Z připraveného bramborového těsta vyválíme plát.
Do plátu z těsta zabalíme svíčkovou.
Povrch zabalené svíčkové posypeme strouhankou a jemně nakrájenou šunkou.
Pekáč vyložíme plátky slaniny, na ně položíme zabalenou svíčkovou.
Za občasného podlévání pečeme v troubě při 180°C 30 až 45 minut.
Upečené maso necháme trochu zchládnout a pak je krájíme na plátky a podáváme se zeleninovými saláty.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME