Svíčková v šatičkách
("Prima vařečka", TV Prima, březen 2001)

Suroviny:
  • 1 kg hovězí svíčkové
  • 50 g sádla
  • 6 brambor
  • 100 g másla
  • 2 - 3 žloutky
    Přílohy: zeleninové saláty
  • 200 ml mléka
  • 150 g slaniny
  • 100 g šunky
  • 200 g hrubé mouky
  • strouhanka
  • sůl, pepř

  • Postup přípravy:
  • Odleželou svíčkovou lehce osolíme, opepříme ze všech stran a zprudka opečeme na sádle.
  • Brambory uvařené ve slupce osolíme, promícháme s máslem, žloutky, horkým mlékem, hrubou moukou.
  • Z připraveného bramborového těsta vyválíme plát.
  • Do plátu z těsta zabalíme svíčkovou.
  • Povrch zabalené svíčkové posypeme strouhankou a jemně nakrájenou šunkou.
  • Pekáč vyložíme plátky slaniny, na ně položíme zabalenou svíčkovou.
  • Za občasného podlévání pečeme v troubě při 180°C 30 až 45 minut.
  • Upečené maso necháme trochu zchládnout a pak je krájíme na plátky a podáváme se zeleninovými saláty.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]