Dietní hovězí svíčková na smetaně I
("Prima vařečka", TV Prima, duben 2001, dietní pro diabetiky a obézní)
Suroviny:
400 g hovězí svíčkovésůl200 g kořenové zeleniny40 g oleje780 g cibule20 g hladké mouky600 g smetany lightkoření: celý pepř, nové koření, bobkový list, tymiánocet200 g brusinkového kompotuumělé sladidlo
Příloha: hrníčkové knedlíky - rohlíky na kostičky, sůl, 2 žloutky, šálek mléka, šálek hrubé mouky, olej na vymazání hrníčků
Postup přípravy:Očistěnou zeleninu nakrájíme na kostky, orestujeme na tuku, vložíme svíčkovou a necháme opéci. Pak podlijeme vodou přidáme koření a necháme péci doměkka. Hotové maso vyjmeme, zeleninu rozmixujeme a zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a povaříme za stálého míchání. Dochutíme dia-cukrem nebo umělým sladidlem a octem. Jako přílohu podáváme s hrníčkový knedlík, připraveným smícháním uvedených surovin a uvařením, jak název napovídá, v hrníčcích nebo skleničkách.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME