Dietní hovězí svíčková na smetaně I
("Prima vařečka", TV Prima, duben 2001, dietní pro diabetiky a obézní)

Suroviny:
  • 400 g hovězí svíčkové
  • sůl
  • 200 g kořenové zeleniny
  • 40 g oleje
  • 780 g cibule
  • 20 g hladké mouky
  • 600 g smetany light
  • koření: celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián
  • ocet
  • 200 g brusinkového kompotu
  • umělé sladidlo
    Příloha: hrníčkové knedlíky - rohlíky na kostičky, sůl, 2 žloutky, šálek mléka, šálek hrubé mouky, olej na vymazání hrníčků

    Postup přípravy:
  • Očistěnou zeleninu nakrájíme na kostky, orestujeme na tuku, vložíme svíčkovou a necháme opéci.
  • Pak podlijeme vodou přidáme koření a necháme péci doměkka.
  • Hotové maso vyjmeme, zeleninu rozmixujeme a zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a povaříme za stálého míchání.
  • Dochutíme dia-cukrem nebo umělým sladidlem a octem.
  • Jako přílohu podáváme s hrníčkový knedlík, připraveným smícháním uvedených surovin a uvařením, jak název napovídá, v hrníčcích nebo skleničkách.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]