Hovězí s citrónovou omáčkou
("Prima vařečka", TV Prima, prosinec 2000)
Suroviny:200 g hovězího zadníhomoukamásloolej200 g žampionů2 malé cibulecitrón100 ml suchého bílého vína100 ml smetany sůl, pepřcukrsekaná petrželka
Přílohy: brambory, lustěniny
Postup přípravy:Maso pokrájíme nudličky obalíme v mouce a prudce opečeme z obou stran na oleji, mírně podlijeme a podusíme. Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na kolečka. Obojí podusíme na másle, vyjmeme a dáme stranou.Osmahneme trochu citrónové kůry, přidáme vymačkanou šťávu, a nalijeme ji na zbytek másla, na kterém jsme dusili houby s cibulí. Přidáme víno a mírně povaříme a pak ochutíme solí a pepřem.Houby s cibulí i maso vložíme do omáčky a krátce prohřejeme. Podáváme posypané petrželkou.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME