Restované hovězí s pomerančovou příchutí - Orange-Beef Stir-Fry
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, str. 92, Great Britain)

Suroviny pro 4 porce:
  • 350 g hovězího masa (nejlépe svíčková)
  • 700 g brokolice nakrájená na 2,5 cm kousky
  • 1/2 lžičky jemně nastrouhané kůry pomeranče
  • 110 ml šťávy z pomeranče
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce kukuřičné mouky
  • 2 středně velké pomeranče
  • olej na smažení
    Přílohy: rýže, brambory

    Postup přípravy:
  • Odstraníme z masa všechen tuk.
  • Maso částečně zmrazíme (aby se nám jen ztuhlo a aby se lépe krájelo) a pak je ostrým nožem nakrájíme, kolmo na vlákna na velmi tenké řezy.
  • Na středně velké pánvičce uvaříme brokolici po poklicí v malém množství vody; asi během 5 minut, nebo podle potřeby i déle a dáme ji stranou.
  • V malé misce smícháme kůru a šťávu s pomerančů, sójovou omáčku a kukuřičnou mouku a směs také odložíme stranou.
  • Při přípravě pomerančové směsi oddělíme z pomerančové slupky bílou vrstvu, oddělíme jednotlivé díly, rozkrojíme a vyjmeme z nich všechna semínka.
  • Rozehřejeme wok s olejem na vysokou teplotu a pomocí dřevěné míchačky - špachtle na rozpáleném oleji orestujeme zde všech stran maso.
  • Pak odsuneme řezy z masa ze středu pánve nakraj a na uvolněné místo nalijeme rozmíchanou kukuřičnou skrobovou směs.
  • Mícháme, až se kapalina zahustí a od dna stoupají bublinky.
  • Vmícháme brokolici a směs s pomerančovou šťávou, zakryjeme poklicí a ještě asi 1 minutu podusíme.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]