Suroviny: Přílohy: knedlíky, brambory | Na studenou omáčku: |
nahoru»"Dejte mi pokoj s jídlem a pitím. V kapse saka mám lístek; ten mi pro vás napsala kuchařka v dýmající kuchyni." "Návod jak připravit plněný hovězí plátek". Vezměte hovězí plátek, rozřízněte po délce, aby vznikla kapsa. Předtím ho ale musíte odblanit, očistit, omýt a osušit. Nasekejete nadrobno jatýrka z kuřete nebo z jakékoli drůbeže. A pak přidat slaninu, taky nakrájenou, a máslo a houby. A to všechno promíchejte. Nezapomeňte osolit. Tím naplňte kapsu. Navrch položte proužky špeku a převažte nití. Rychle opečte na másle a cibuli. A z hub a bílého vína udělejte omáčku. Chutná to zatraceně dobře. Mé jméno je vdova Frieda Büchiová a jsem ochotna uvařit pro jakoukoliv příležitost."(Jakob Flach, 1895-1982, švýcarský prozaik: "Minestra", Frankfurt an Main, 1981)