Steaky se zeleninou s kořením "Podravka"
(Petr Novotný: TV Markýza, listopad 2000)
Suroviny:
800 g svíčkové na steaky4 lžičky oleje 1 červená paprika1 pórek jen bílá částbrambory středně velikésůlmleté černé koření2 lžičky koření "Podravka"
Příloha: zelenina
Postup přípravy:Papriku a pórek nakrájíme podélně na proužky, dáme na pánev s olejem osolíme.Přidáme černé koření a 2 lžičky "Podravky" a krátce orestujeme. Nastrouháme syrové brambory nahrubo a na delší proužky. Získanou hmotu rozdělíme na čtyři část; z poloviny každé části vytvarujeme čtyři menší placičky. Vytvarovanou placičky z bramborové směsi položíme na pánev s malým množstvím oleje. Na každou placičku vzápětí rozprostřeme připravenou orestovanou zeleninu a mírně ji na povrch smažící se placičky přitlačíme. Vrstvu zeleniny přikryjeme opět bramborovou hmotou. Pototm celou sestavu obrátíme a opečeme opět i na druhé straně. Takto připravené "zeleninové sendviče" ze strouhaných brambor ještě vložíme na plech a krátce zapečeme při 180 °C. Na jiné pánvi nebo na rožni (plotně) připravíme bifteky z plátků kvalitního masa posypaného černým kořením. Vše nazdobíme na talíř se zeleninou a bylinkovým máslem a podáváme.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME