Grilovaná roštěnka s pikantní omáčkou
("Prima vařečka", TV Prima červen 2001)
Suroviny:1 velká roštěnkaolejsůl, tlučený pepř
Na omáčku500 ml červeného suchého vína3 šalotky2 stroužky česneku2 citrónymáslokostka polévkového kořenípetrželka
Příloha: vařené brambory, restované brambory aj.
Postup přípravy:Roštěnku odblaníme a rozkrojíme ji na dva podlouhlé obdélníkové pláty. Trochu je natlučeme hřbetem ruky, potřeme olejem, posypeme hrubě nadrceným pepřem, osolíme a necháme odpočinout. Maso můžeme marinovat v oleji a koření delší dobu, přitom je ještě nesolíme, pustilo by veškerou krev - základ jeho budoucí šťávnatosti. Marinované maso grilujeme na rožni za občasného obracení celkem asi 8 minut po každé straně podle toho jak máme rádi maso propečené.
Příprava pikantní omáčkyVíno svaříme se šalotkou, pak přidáváme po kouskách máslo do rozpuštění. Přidáme bujón, nebo kostku polévkového koření, česnek, citrónovou šťávu, sůl a pepř a nakonec nasekanou zelenou petrželku.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME