Grilovaná roštěnka s pikantní omáčkou
("Prima vařečka", TV Prima červen 2001)

Suroviny:
  • 1 velká roštěnka
  • olej
  • sůl, tlučený pepř
    Na omáčku
  • 500 ml červeného suchého vína
  • 3 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 citróny
  • máslo
  • kostka polévkového koření
  • petrželka
    Příloha: vařené brambory, restované brambory aj.

    Postup přípravy:
  • Roštěnku odblaníme a rozkrojíme ji na dva podlouhlé obdélníkové pláty.
  • Trochu je natlučeme hřbetem ruky, potřeme olejem, posypeme hrubě nadrceným pepřem, osolíme a necháme odpočinout.
  • Maso můžeme marinovat v oleji a koření delší dobu, přitom je ještě nesolíme, pustilo by veškerou krev - základ jeho budoucí šťávnatosti.
  • Marinované maso grilujeme na rožni za občasného obracení celkem asi 8 minut po každé straně podle toho jak máme rádi maso propečené.
    Příprava pikantní omáčky
  • Víno svaříme se šalotkou, pak přidáváme po kouskách máslo do rozpuštění.
  • Přidáme bujón, nebo kostku polévkového koření, česnek, citrónovou šťávu, sůl a pepř a nakonec nasekanou zelenou petrželku.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]