Grilované steaky marinované citrónovou šťávou - Lemon Marinated Steak)
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, str. 81, Great Britain)

Suroviny pro 4 porce:
  • 450 g masa z kýty nakrájené na 3 cm silné pláty
  • 1/2 lžičky jemně nastrouhané citrónové kůry
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 3 lžíce vody
  • 1 lžíce nakrájené cibule
  • 1 lžička worchesteru
  • 1/2 lžičky instatních granulí hovězího vývaru nebo 1 kostku bujónu
  • 1/8 lžičky pepře
  • nakrájená petrželka (není nutná)
    Přílohy: pečené nebo restované brambory, hranolky

    Postup přípravy:
  • Odstraníme z masa tuk propícháme vidličkou a umístíme do plastového sáčku a uložíme do misky.
  • Marinádu připravíme smícháním citrónové kůry a šťávy s vodou, olejem a cibulí, worcesterem, granulemi bujónu a pepřem.
  • Marinádu nalijeme na maso v plastovém sáčku, pečlivě uzavřeme a promícháme.
  • Marinujeme 8 - 24 hodin v chladničce a během této doby obsah v sáčku asi dvakrát obrátíme.
  • Pak maso dobře osušíme a marinádu uchováme.
  • Maso grilujeme na pánvi asi 5-7 minut za potírání marinádou.
  • Obracíme jen kleštěmi, nepícháme do masa (!).
  • Hotové porce přeneseme na talíř nakrájíme na menší plátky a podáváme s petrželkou nebo česnekem.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]