Grilované steaky marinované citrónovou šťávou - Lemon Marinated Steak)
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, str. 81, Great Britain)
Suroviny pro 4 porce:450 g masa z kýty nakrájené na 3 cm silné pláty1/2 lžičky jemně nastrouhané citrónové kůry3 lžíce citrónové šťávy3 lžíce vody1 lžíce nakrájené cibule1 lžička worchesteru1/2 lžičky instatních granulí hovězího vývaru nebo 1 kostku bujónu1/8 lžičky pepře nakrájená petrželka (není nutná)
Přílohy: pečené nebo restované brambory, hranolky
Postup přípravy:Odstraníme z masa tuk propícháme vidličkou a umístíme do plastového sáčku a uložíme do misky. Marinádu připravíme smícháním citrónové kůry a šťávy s vodou, olejem a cibulí, worcesterem, granulemi bujónu a pepřem. Marinádu nalijeme na maso v plastovém sáčku, pečlivě uzavřeme a promícháme. Marinujeme 8 - 24 hodin v chladničce a během této doby obsah v sáčku asi dvakrát obrátíme. Pak maso dobře osušíme a marinádu uchováme. Maso grilujeme na pánvi asi 5-7 minut za potírání marinádou. Obracíme jen kleštěmi, nepícháme do masa (!). Hotové porce přeneseme na talíř nakrájíme na menší plátky a podáváme s petrželkou nebo česnekem.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME