Roastbeef s avokádovým krémem
("Prima varečka" TV Prima, únor 2001)
Suroviny:500 - 750 g zadního hovězího masalžíce hořčiceworchesterová omáčka15 ml rostlinného oleje500 g syrových neloupaných brambor, nakrojené300 g rajčat, spařená, oloupaná a dužina na kostičky bez semínek
Na omáčku:2 stroužky česneku, rozsekaný1 - 2 avokáda, rozmačkaná dužina1 lžička octa lžíce bílého jogurtusůl a pepř2 lžíce čerstvé petrželky kudrnky na ozdobení
Přílohy: pečené brambory
Postup přípravy:Neoloupané brambory omyjeme a z jedné strany nakrojíme do poloviny několika zářezy. Odblaněné maso omyjeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a worchesterovou omáčkou.Maso pečeme celkem asi 40 minut při 200 °C. Asi po 10 minutách přiložíme k masu nakrojené brambory posypané rozmarýnem a pokračujeme v pečení. Mezitím spaříme a oloupeme rajčata, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky a společně je dopékáme s masem.
Příprava avokádové omáčky:
Oloupáme a nasekáme česnek, rozpůlíme avokádo a vydlabeme dužinu, pokapeme octem a vše spolu s rajčaty rozmačkáme na kaši. Dochutíme solí, pepřem a zamícháme jogurt. Roastbeef podáváme politý touto avokádovou omáčkou.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME