Roastbeef s avokádovým krémem
("Prima varečka" TV Prima, únor 2001)

Suroviny:
  • 500 - 750 g zadního hovězího masa
  • lžíce hořčice
  • worchesterová omáčka
  • 15 ml rostlinného oleje
  • 500 g syrových neloupaných brambor, nakrojené
  • 300 g rajčat, spařená, oloupaná a dužina na kostičky bez semínek
    Na omáčku:
  • 2 stroužky česneku, rozsekaný
  • 1 - 2 avokáda, rozmačkaná dužina
  • 1 lžička octa
  • lžíce bílého jogurtu
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce čerstvé petrželky kudrnky na ozdobení
    Přílohy: pečené brambory

    Postup přípravy:
  • Neoloupané brambory omyjeme a z jedné strany nakrojíme do poloviny několika zářezy.
  • Odblaněné maso omyjeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a worchesterovou omáčkou.
  • Maso pečeme celkem asi 40 minut při 200 °C.
  • Asi po 10 minutách přiložíme k masu nakrojené brambory posypané rozmarýnem a pokračujeme v pečení.
  • Mezitím spaříme a oloupeme rajčata, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky a společně je dopékáme s masem.
    Příprava avokádové omáčky:
  • Oloupáme a nasekáme česnek, rozpůlíme avokádo a vydlabeme dužinu, pokapeme octem a vše spolu s rajčaty rozmačkáme na kaši.
  • Dochutíme solí, pepřem a zamícháme jogurt.
  • Roastbeef podáváme politý touto avokádovou omáčkou.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]