Hovězí ragů se švestkami
("Prima vařečka", TV Prima, březen 2001)

Suroviny:
  • 0,5 kg hovězího masa bez kosti, na kostky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 panáka brandy
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 100 g čerstvých nebo kompotovaných švestek
  • 30 g vlašských ořechů
  • tymián
  • 1-2 lžičky sladké mleté papriky
  • 1 stroužek česneku
  • sůl a pepř
  • rostlinný olej
  • cibule
  • polévková kostka
  • mouka
    Příloha: brambory

    Postup přípravy:
  • Hovězí maso naklepeme, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, pak maso pak vyjmeme.
  • Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek, pak přidáme protlak, brandy, víno pepř a uvedeme do varu.
  • Vložíme zpět maso, koření polévkovou kostku, trochu vody a dusíme až maso trochu změkne.
  • Čerstvé švestky namočené na několik hodin do vody, odpeckujeme, nakrájíme na nudličky, přidáme k masu a dále dusíme.
  • Po chvilce přidáme drobně nakrájená ořechová jádra a dusíme spolu až je maso měkké.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]