Hovězí ragů se švestkami
("Prima vařečka", TV Prima, březen 2001)
Suroviny:
0,5 kg hovězího masa bez kosti, na kostky2 lžíce rajčatového protlaku1 panáka brandy100 ml suchého bílého vína100 g čerstvých nebo kompotovaných švestek 30 g vlašských ořechůtymián1-2 lžičky sladké mleté papriky1 stroužek česneku sůl a pepřrostlinný olejcibulepolévková kostkamouka
Příloha: brambory
Postup přípravy:Hovězí maso naklepeme, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, pak maso pak vyjmeme. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek, pak přidáme protlak, brandy, víno pepř a uvedeme do varu.Vložíme zpět maso, koření polévkovou kostku, trochu vody a dusíme až maso trochu změkne. Čerstvé švestky namočené na několik hodin do vody, odpeckujeme, nakrájíme na nudličky, přidáme k masu a dále dusíme. Po chvilce přidáme drobně nakrájená ořechová jádra a dusíme spolu až je maso měkké.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME