Burgunský guláš - podle následujícího postupu byl poprve připraven v roce 1996 "Na hrádku" při příležitosti oslav šedesátin tehdejšího presidenta Václava Havla. Po 10-ti letech byl připravován znovu a to již k sedmdesátinám exprezidenta pro pozvané přátele (1600 pozvánek). Slavnost se tentokrát konala v předvečer jeho narozenin 5. října v kostele Svaté Anny z dob Marie Terezie, který zrekonstruovala "Vize Václava a Dagmar Havlových". Údajně ani tady nechyběl zmíněný burgunský guláš na červeném víně s rybízovým džemem. Měl být přesně takový, jaký byl hostům připraven tehdy, před deseti lety. Guláš jsem podle následujícího receptu dělal již několikrát a velmi nám všem chutnal. Bodejť by taky ne! Jsou tam samé dobré věci a je jich tam opravdu dost. Připomínalo mně to, že asi tak nějak jako já si počínala kočička s pejskem, když dělali svůj pověstný dort, . . pardón, ovšem teď s opačným výsledkem. Jářku, guláš je to opravdu prezidentský. Byl příjemně nakyslé chuti a k připomínal silně kořeněnou svíčkovou.
Suroviny: |