Jemné houbové ragú
(Fritz Faist: "Chutná vegetariánská kuchyně, str.78, Neografie Martin,1991)

Foto zdrojSuroviny:
  • 3 lžíce másla nebo oleje
  • 2 malé cibule, najemno
  • 200 g kuřátek (nebo jiných hub)
  • 400 g žampiónů
  • 2 lžíce mouky
  • 1 šálek bílého vína
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • mořská sůl podle, chuti
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 šálek sladké smetany
  • 1/2 svazku petrželové natě
  • 1/2 svazku pažitky
  • 1/2 svazku kerblíku

    Postup přípravy:
  • V nádobě rozehřejeme máslo nebo rostlinný tuk s podusíme do sklovita cibuli.
  • Přidáme očištěné, případně drobně nakrájené houby a krátce podusíme.
  • Zaprášíme moukou, zředíme bílým vínem a dolijeme zeleninovým vývarem.
  • Vaříme při střední teplotě 8-10 minut.
  • Ochutíme solí, pepřem a zjemníme smetanou.
  • Do omáčky zamícháme přebrané, omyté drobně nakrájené bylinky.
  • Případně ještě dochutíme a ihned podáváme.

    Poznámka: - omáčka bude ještě jemnější připravíme-li ji z kuřátek, hřibů a kaštanů.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]