Jemné houbové ragú
(Fritz Faist: "Chutná vegetariánská kuchyně, str.78, Neografie Martin,1991)
Suroviny:3 lžíce másla nebo oleje2 malé cibule, najemno200 g kuřátek (nebo jiných hub)400 g žampiónů2 lžíce mouky1 šálek bílého vína400 ml zeleninového vývarumořská sůl podle, chutičerstvě mletý pepř1 šálek sladké smetany1/2 svazku petrželové natě1/2 svazku pažitky1/2 svazku kerblíku
Postup přípravy:V nádobě rozehřejeme máslo nebo rostlinný tuk s podusíme do sklovita cibuli.Přidáme očištěné, případně drobně nakrájené houby a krátce podusíme.Zaprášíme moukou, zředíme bílým vínem a dolijeme zeleninovým vývarem.Vaříme při střední teplotě 8-10 minut.Ochutíme solí, pepřem a zjemníme smetanou.Do omáčky zamícháme přebrané, omyté drobně nakrájené bylinky.Případně ještě dochutíme a ihned podáváme.
Poznámka: - omáčka bude ještě jemnější připravíme-li ji z kuřátek, hřibů a kaštanů.
ZPĚT do kapitolyHOME