Chutná čína z hlívy ústřičné s kuřecími nudličkami
(Časopis Vlasta - speciál: "Houby", 2, str 94, Praha, 2008)

Chutná čína z hlívy-foto zdrojSuroviny:
  • 400 g kuřecího masa
  • 300 g hlívy ústřičné
  • 200 ml mražených zelených fazolek
  • 5 lžíc sójové sladkokyselé omáčky
  • 3 lžíce škrobové moučky
  • 100 m bílého vína nebo vývaru
  • 2 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 špetka mleté skořice
  • mleté chilli podle chuti
  • sůl podle chuti
    Postup přípravy:
  • Kuřecí maso a omytou hlívu nakrájíme na větší nudličky a lehce osolíme.
  • Pak posypeme směs masa a hlívy trochou chilli prášku a skořicí a necháme na chvíli odpočinout.
  • Fazolky mezitím necháme rozmrznout a překrojíme je na půlky.
  • Maso houbami posypeme škrobovou moučkou, neboť maso během odložení zvlhne a dobře se škrobem obalí.
  • Na pánvi (nelépe woku) rozpálíme oheň a maso spolu s houbami zprudka opečeme. (Poznámka - maso by mělo velmi rychle zbělat, aby zůstalo šťavnaté).
  • Přidáme fazolky, přilijeme víno nebo vývar, sójovou omáčku a vše prudce povaříme.
  • Vše promícháme, dochutíme prolisovaným česnekem, chilli kořením, případně podle chuti přidáme ještě trochu sójové omáčky.
  • Podáváme nejlépe s vařenou rýží.

    Poznámka: - podrobnosti o hlívě ústřičné a její zdravotní prospěšnosti najdeme pod příslušným heslem v připojeném "Lexikonu Dadalovy kuchařky", nebo v odstavcích s recepty v kapitole O hlívě ústřičné v kapitole "Houby" sbírky DDK a případně na stránkách Internetu.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]