Dušené houby s rajčaty
(Recept z časopisu "Flóra na zahradě", číslo 9, str. 65, září 2006)
Suroviny750 g očištěných čerstvých hub (hříby, klouzky, žampiony apod.)2 mladé cibulky, nadrobnosůl a mletý pepř, podle chuti1/2 lžičky kmínu200 g rajčat, nakrájená1/2 kostky zeleninového vývaru1 lžíce kečupučerstvý kopr
Příloha: chléb
Postup přípravy:Očištěné houby nakrájíme a mírně osolíme.Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme houby a za stálého míchání krátce osmažíme.Přidáme polovičku rajčat, opepříme, podusíme do poloměkka.Zeleninový vývar rozmícháme ve 100 ml horké vody a přelijeme jim houby.Přidáme zbývající rajčata, kečup, posypeme kmínem a podusíme doměkka.Podle chuti můžeme přisolit a před podáváním ještě posypeme nasekaným koprem.Podáváme s bílým chlebem nebo pečivem.
ZPĚT do kapitolyHOME