Houby dušené na kmíně s opečeným rybím filé
(Recept z časopisu "Flóra na zahradě", číslo 9, str. 64, září 2006)

Suroviny
  • 600 g rybího filé nebo filet
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 stroužky česneku
  • mletý pepř
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 0lej na smažení
  • 200 g čerstvých hub (žampionů
  • mletý kmín
  • jeden citrón
    Příloha: rýže nebo bílé pečivo


  • Postup přípravy:
  • Omyté rybí filety osušíme čistou utěrkou, potřeme prolisovaným česnekem, pokapeme sójovou omáčkou a necháme na chladné místě nejméně 20 minut odstát.
  • Hladkou mouku smícháme s mletým pepřem a ve směsi filety obalíme. Na rozehřátém olejí je prudce opečeme z obou stran, pak teplotu snížíme a dopečeme dokřupava. Opečené filety vyjmeme z pánve na talíře a odložíme na teplé místo.
  • Na novém oleji opražíme očištěné a na plátky nakrájené houby (žampiony), osolíme, posypeme mletým kmínem a za stálého míchání osmažíme.
  • Houby rozdělíme na opečené ryby, pokapeme citrónovou šťávou a podáváme s rýží nebo bílým pečivem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]