Houby dušené na kmíně s opečeným rybím filé
(Recept z časopisu "Flóra na zahradě", číslo 9, str. 64, září 2006)
Suroviny600 g rybího filé nebo filet1 lžíce sójové omáčky2 stroužky česnekumletý pepř2 lžíce hladké mouky0lej na smažení200 g čerstvých hub (žampionůmletý kmín jeden citrón
Příloha: rýže nebo bílé pečivo
Postup přípravy:Omyté rybí filety osušíme čistou utěrkou, potřeme prolisovaným česnekem, pokapeme sójovou omáčkou a necháme na chladné místě nejméně 20 minut odstát.Hladkou mouku smícháme s mletým pepřem a ve směsi filety obalíme. Na rozehřátém olejí je prudce opečeme z obou stran, pak teplotu snížíme a dopečeme dokřupava. Opečené filety vyjmeme z pánve na talíře a odložíme na teplé místo.Na novém oleji opražíme očištěné a na plátky nakrájené houby (žampiony), osolíme, posypeme mletým kmínem a za stálého míchání osmažíme.Houby rozdělíme na opečené ryby, pokapeme citrónovou šťávou a podáváme s rýží nebo bílým pečivem.
ZPĚT do kapitolyHOME