Houbový prstenec z listového těsta
(Recept z přílohy MF Dnes Léto 2005, "Recepty které možná neznáte", str. 10, červen 2005)
Suroviny200 g hříbků150 g šunky100 g čedaru3 vejcepetrželová naťsůl1 lžíce másla3 lžíce sezamových semínek500 g listového těsta50 g paprik - kapii1 lžíce mléka
Postup přípravy:Očištěné houby nakrájíme a podusíme na másle. Když jsou měkké, osolíme a přidáme nasekanou petrželkou smíchanou s rozšlehanými vejci. Ještě asi 3 minuty mícháme na ohni a když vejce ztuhnou, máme náplň hotovou.Do misky připravíme nasekanou šunku se sýrem. Do středu dortové formy položíme hrnek bez ucha nebo jinou válcovitou nádobu. Formu vymastíme a vysypeme polovinou sezamových semínek. Z listového těsta vyválíme plát a nařežeme ho na pásky a trojúhelníkya těmi postupně formu vyložíme tak, aby těsto přesahovalo okraj formy.Na těsto rozložíme šunku se sýrem, oloupané nakrájené kapie a nahoru umístíme houbovou směs.Náplň přeložíme těstem, povrch potřeme mlékem a posypeme zbylými sezamovými semínky.Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 - 30 minut.Krájíme až po deseti minutách od vyjmutí z trouby.
Poznámka DDK:
Původní zdroj receptu - převzato z publikace Jiřího Balera: "Houby v lese a kuchyni", Nakladatelství Beta - Dobrovský, Ševčík)
ZPĚT do kapitolyHOME