Hlíva ústřičná na česneku s pórkem a šunkou
(Dagmar Lánská: "Tradiční koření od anýzu po zázvor", str. 62, Lidové noviny Praha, 2001)

Suroviny
  • 500 g hlívy ústřičné
  • 3 lžíce másla
  • sůl a bílý pepř
  • špetka cukru
  • 4 stroužky česneku
  • 100 ml vývaru
  • 1 pórek
  • 200 g šunky
    Příloha: rýže


  • Postup přípravy:
  • Promyté hlívy osušíme a drobně nakrájíme.
  • Na másle houby osmažíme, ochutíme pepřem, cukrem, solí a lisovaným česnekem.
  • Zalijeme vývarem a dusíme, až se vývar téměř odpaří.
  • Pórek nakrájíme na tenká kolečka, přidáme k houbám, podusíme spolu s proužky šunky.
  • Hotový pokrm ozdobíme vločkami másla, teňounkými proužky pórku a podáváme s rýží.
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]