Hlíva ústřičná na česneku s pórkem a šunkou
(Dagmar Lánská: "Tradiční koření od anýzu po zázvor", str. 62, Lidové noviny Praha, 2001)
Suroviny500 g hlívy ústřičné3 lžíce máslasůl a bílý pepřšpetka cukru4 stroužky česneku100 ml vývaru1 pórek200 g šunky
Příloha: rýže
Postup přípravy:Promyté hlívy osušíme a drobně nakrájíme. Na másle houby osmažíme, ochutíme pepřem, cukrem, solí a lisovaným česnekem.Zalijeme vývarem a dusíme, až se vývar téměř odpaří.Pórek nakrájíme na tenká kolečka, přidáme k houbám, podusíme spolu s proužky šunky. Hotový pokrm ozdobíme vločkami másla, teňounkými proužky pórku a podáváme s rýží.
ZPĚT do kapitolyHOME