Smažené karbanátky z hlívy ústřičné
(Recept JZD Sokolovo Bohdalice - pěstitele)
Suroviny500 g hlívy ústřičné2 housky150 ml mléka1 vejce30 g cibule20 g tuku150 g strouhankypepř a sůlmajoránka1 stroužek česneku150 g sádlatuk na smaženípepř a sůl
Příloha: bramborová kaše s okurkou
Postup přípravy:Asi 5 - 10 mladých menších hlív nakrájíme a podusíme během asi 25 minut.Pak zcedíme a umeleme na masovém strojku.K mletým houbám přidáme namočené a rozmačkané housky, na tuku osmaženou cibuli, vejce, utřený česnek se solí, majoránku, pepř. Podle potřebypřípadně zahustíme strouhankou housku.Z hmoty vytvoříme placičky, které obalíme ve strouhance a na oleji osmažíme do zlatova.Podáváme s bramborovou kaší a okurkou.
ZPĚT do kapitolyHOME