Smažené karbanátky z hlívy ústřičné
(Recept JZD Sokolovo Bohdalice - pěstitele)

Suroviny
  • 500 g hlívy ústřičné
  • 2 housky
  • 150 ml mléka
  • 1 vejce
  • 30 g cibule
  • 20 g tuku
  • 150 g strouhanky
  • pepř a sůl
  • majoránka
  • 1 stroužek česneku
  • 150 g sádla
  • tuk na smažení
  • pepř a sůl

  • Příloha: bramborová kaše s okurkou

    Postup přípravy:
  • Asi 5 - 10 mladých menších hlív nakrájíme a podusíme během asi 25 minut.
  • Pak zcedíme a umeleme na masovém strojku.
  • K mletým houbám přidáme namočené a rozmačkané housky, na tuku osmaženou cibuli, vejce, utřený česnek se solí, majoránku, pepř.
  • Podle potřebypřípadně zahustíme strouhankou housku.
  • Z hmoty vytvoříme placičky, které obalíme ve strouhance a na oleji osmažíme do zlatova.
  • Podáváme s bramborovou kaší a okurkou.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]