Houbový závin z listového těsta
(Radim Witosz, recept z kalendáře, zařazeno do DDK v červenci 2004)

Suroviny pro 4 osoby
  • 1 balíček (400 g) listového těsta
    Na náplň:
  • 300 g očištěných, na plátky nakrájených žampionů nebo různých hub
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 50 g šunkového salámu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1/2 šálku mléka
  • 2 lžíce strouhanky
  • drcený kmín
  • nať petrželky

    Postup přípravy:
  • Na rozehřátém oleji s máslem lehce osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a na nudličky pokrájený salám.
  • Přidáme houby, osolíme a opepříme, okmínujeme a jakmile houby pustí šťávu, vydusíme ji. Za stálého míchání do směsi vlijeme mléko, ve kterém jsme rozmíchali mouku, zahustíme a přidáme nasekanou petrželku.
  • Lístkové těsto vyválíme, posypeme trochou strouhanky, navrstvíme houbovou směs a těsto svineme.
  • Závin vložíme na vodou vypláchnutý plech, potřeme rozšlehaným vejcem a v rozehřáté troubě při vyšší teplotě (200°C) upečeme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]