Houbové rozmanitosti paní Tabachové
(Z časopisu:"Chatař a chalupář" s. 51, září 1999, podle čtenářky paní H. Tabachové)

Houbové jednohubky
  • Ve slané vodě uvaříme větší kousky nebo celé menší houby.
  • Podáváme k vínu.

    Zapečené houby
    Suroviny:
  • jedlé houby
  • zakysaná smetana
  • máslo
  • sůl a pepř podle chuti

  • Postup přípravy:
  • Houby nakrájíme na kousky a na másle podusíme. Přidáme kysanou smetanu a zapečeme v troubě.

    Houbové škvarečky
    Suroviny:
  • velké houby
  • máslo
  • sůl
  • tatarská omáčka z jogurtu
    Postup přípravy:
  • Velké houby nakrájíme na tenké plátky, které na másle osmahneme až "se svraští".
  • Pak posolíme a podáváme z tatarskou omáčkou připravenou z jogurtu.
  • Za míchání do jogurtu přikapáváme olej, přidáme kapari, okurku, cibulku, worcesterovou omáčku a kapku tabasca - vše podle chuti

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]