Krkonošský houbovec
("Prima vařečka" TV Prima, duben 2001)

Suroviny pro 4 osoby
  • 300 g rýže
  • 200 g uzeného masa
  • 500 ml mléka
  • 200 g čerstvých nebo sušených hub
  • 4 lžíce másla
  • 2 vejce
  • sůl
  • 2 stroužky česneku
  • vývar z uzeného masa


  • Postup přípravy:
  • Uvařené uzené maso nakrájíme na drobné kostičky.
  • Rýži uvaříme v osoleném mléce.
  • Do uvařené rýže vlijeme uzený vývar a za stálého míchání uvaříme hustou kaši a necháme ji prochladnout.
  • Na plátky nakrájené houby udusíme na másle.
  • Žloutky oddělíme a společně s dušenými houbami, utřeným česnekem a nakrájeným uzeným masem je zamícháme do prochladlé rýže.
  • Z bílků ušleháme sníh a zlehka zamícháme do směsi.
  • Směs rozetřeme ve stejnoměrné vrstvě do zapékací nádoby vymaštěné máslem.
  • V troubě zapečeme dozlatova.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]