Krkonošský houbovec
("Prima vařečka" TV Prima, duben 2001)
Suroviny pro 4 osoby300 g rýže200 g uzeného masa500 ml mléka200 g čerstvých nebo sušených hub4 lžíce másla2 vejcesůl2 stroužky česnekuvývar z uzeného masa
Postup přípravy:Uvařené uzené maso nakrájíme na drobné kostičky. Rýži uvaříme v osoleném mléce. Do uvařené rýže vlijeme uzený vývar a za stálého míchání uvaříme hustou kaši a necháme ji prochladnout. Na plátky nakrájené houby udusíme na másle. Žloutky oddělíme a společně s dušenými houbami, utřeným česnekem a nakrájeným uzeným masem je zamícháme do prochladlé rýže. Z bílků ušleháme sníh a zlehka zamícháme do směsi. Směs rozetřeme ve stejnoměrné vrstvě do zapékací nádoby vymaštěné máslem. V troubě zapečeme dozlatova.
ZPĚT do kapitolyHOME