Smažené nakládané krůtí proužky
(Michaela Danielová, časopis "Květy", léto 2006)

Suroviny:
  • 4 krůtí řízky
  • 1 bílý jogurt
  • 1 vejce
  • 1 lžička bramborového škrobu
  • svazek pažitky
  • 1 svazek petrželky
  • sůl
  • 1/2 lžičky kari koření
  • špetka chilli
  • 10 lžic strouhanky
  • 100 ml oleje na smažení
  • 1 citrón
    Příloha: brambory na všechny způsoby

    Postup přípravy:
    Připrava marinády a nakládání:
    Jogurt rozšleháme s vejcem a přidáme lžičku bramborového škrobu. Pažitku a petrželku jemně nasekáme a přisypeme k jogurtovému základu a vše osolíme. Ochutíme kari kořením a chilli. Krůtí řízky omyjeme, osušíme ubrouskem, nakrájíme na proužky přibližně pět centimetrů dlouhé a asi jeden centimetr široké. Nakrájené proužky masa vložíme do marinády a necháme přes noc odležet v chladničce.
    Osmažení a podávání:
    Druhý den maso vyjmeme z marinády, pečlivě obalíme ve strouhance. V pánvi rozpálíme olej a maso ze všech stran osmažíme. Krůtí proužky podáváme s brambory, pokapané citrónovou šťávou, která zjemní a zvýrazní jejich chuť.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]