Krůtí filety na roštu
(Michaela Danielová, časopis Květy, léto 2006)

Suroviny:
  • 4 krůti filety s prsou
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžíce provensálského koření
  • čerstvý tymián, oregano
  • mletý černý pepř
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 2 lžíce ostré hořčice
  • sůl

    Postup přípravy:
    Krůtí prsa omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, nakrájíme filety, trochu je naklepeme rukou a na okrajích nařízneme, aby se žárem nekroutily. Všechny bylinky a chilli papričku jemně posekáme, přidáme prolisovaný nebo utřený česnek, pepř, hořčici a olej. Vše zlehka promícháme a do vzniklé marinády vložíme plátky masa. Necháme je proležet nejméně dvě hodiny uložené v chladničce, nejlépe však přes noc; občas je můžeme promasírovat. Druhý den filety vyjmeme z marinády a opečem na rožni (nebo pánvi) 6 až 8 minut z každé strany. Teprve těsně před podáváním je podle chuti osolíme. Vhodnou přílohou jsou vařené či pečené brambory a zeleninové saláty, které můžeme pokropit trochou zbylé marinády. Je zřejmé, že stejným způsobem můžeme připravit i kuřecí nebo vepřové maso.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]