200 g rýže (basmati) Příloha: vařená rýže se zeleninou
Postup přípravy: Kachní prsíčka omyjeme a osušíme. Sójovou omáčku rozmícháme v rýžovém víně a v této směsi kachní maso minimálně jednu hodinu marinujeme. Mezitím očištěné čínské zelí a pórek nakrájíme na nudličky, mandlové lupínky osmahneme dozlatova. Kachní maso vyjmeme z marinády, položíme nejprve kůží dolů do rozpáleného oleje na pánvi a opékáme. Opekáme celkem asi 10 minut po obou stranách. Pak vyjmeme a postavíme na teplé místo. Čínské zelí a pórek spaříme, přidáme marinádu, sůl, pepř, sambal (na kaši rozetřené chilli papričky s česnekem v třecí misce), míchanou zeleninu a společně podusíme. Kachní maso nakrájíme na tenké, šikmé plátky. Mandlové lupínky vmícháme do zeleniny. Rýži uvaříme a podáváme na talíři upravenou do věnce. Uprostřed rýžového věnce úhledně umístíme plátky masa a zeleninu. nahoru ZPĚT do kapitoly