Toulonská kachna Alfreda Hitchcocka
(Prima vařečka,TV Prima, listopad 2000)

Suroviny:
  • 1 mladá kachna
  • 4 cibulky
  • svazeček tymiánu
  • 5 karotek
  • 500 ml vína
  • 200 ml vývaru
  • 10 ml oleje
  • sůl
    Na topinky:
  • 1 ks bílé veky (rohlíky)
  • pomerančová zavařenina
  • Na náplň:
  • 500 g vepřového mletého masa
  • 500 g vepřového ramínka
  • 3 vejce
  • 4 stroužky česneku
  • mletý bílý pepř
  • 20 ml bílého vína
  • petržel
  • tymián

  • Příloha: topinky se zavařeninou

    Postup přípravy:
    Kachnu vykostíme, osolíme a opepříme. V míse smícháme mleté maso s kostičkami masa z vepřového ramínka, přidáme vejce, veku nakrájenou na kostičky, česnek, petržel, tymián a olivy. Vše smícháme a vpravíme do vykostěné kachny. Zabalíme do rolády, dáme na pekáč, přisypeme cibulku, tymián, pokropíme olejem, přidáme karotku, sůl, česnek a víno. Pečeme dozlatova a během pečení podléváme vínem a vývarem. Nakrájíme na plátky a podáváme na topinkách potřených pomerančovou zavařeninou. Ó jé!

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]