Krůtí prsa s červenou řepou
("Prima vařečka", TV Prima, 2000)
Suroviny:
600 g krůtích prsou100 g bambusových výhonků50 ml sójové omáčky50 ml sherry (nebo podobné lihoviny)1 lžíce škrobové moučky1 paprika3 cm oddenku zázvoru, nakrájetsůl
Na přílohu:
1 malá červená řepa, nakrájetcukr a sůl olej
Příloha: ochucená ćervená řepa dle receptu, brambory, rýže
Postup přípravy:
Krůtí prsa odblaníme a nakrájíme na nudličky. Maso naložíme společně do směsi sójové omáčky, sherry, zázvoru, škrobové moučky a soli. Necháme odležet alespoň 12 hodin. Odleželé krůtí maso zprudka opečeme na pánvi, přidáme bambusové výhonky a papriku na nudličky. Malou červenou řepu nakrájíme na tenké plátky, osušíme ubrouskem, osolíme, pocukrujeme a osmažíme na oleji. Smaženou červenou řepu můžeme použít jako přílohu nebo ji lehce vmícháme do jídla.
ZPĚT do kapitoly
HOME