Orientální krůtí terčíky
(Ze stránek Koření od Antonína)
Suroviny pro 4 porce:600 g plátků z krůtích prsousůl1 lžíce směsi koření "Kuře Orient"100 g šunky100 g plátkového sýra2 vejcemlékohladká moukastrouhankatuk nebo olej na smaženípomůcka: špejle
Příloha: bramborová kaše, brambory, hranolky nebo bramborový salát
Postup přípravy:
Maso upravíme seříznutím na plát silný 1 - 2 cm a dobře naklepeme. Osolíme 1 - 2 lžičkami soli, okořeníme 1 lžící směsi koření "Kuře Orient" a po celé ploše poklademe tenkými plátky šunky a sýra. Pomocí mikrotenu nebo alobalu pevně zavineme v roládu. Zhruba po 3 cm kolmo zapícháme do rolky zašpičatělé asi 10 cm dlouhé špejle, čímž roládu zpevníme. V polovičních vzdálenostech mezi špejlemi roládu překrájíme a tím vzniknou "terčíky" napíchnuté na každou ze špejlí. Poněkud dlaněmi terčíky zploštíme (špejli však nevytahujeme !) a obalíme v trojobalu (mouce, rozšlehaném vejci s mlékem, strouhance) a smažíme jako řízky dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší, brambory, hranolky nebo bramborovým salátem.
ZPĚT do kapitoly
HOME