Grilovaný plněný chléb
(Z časopisu "Zahrádkář" od čtenářky Ireny Zelenkové z Rakovníka, recept ze soutěže Grilmánie 08, srpen 2009)

Grilovaný plněný chléb-foto zdroj Suroviny :
  • 1 bochník chleba
  • 220 g krájené vepřové šunky na plátky
  • 150 g krájeného ementálu, na plátky
  • 4 rajčata na plátky
  • 2 papriky - lusky
  • 3 jarní cibulky s natí, nakrájené
  • 5 stroužku česneku, utřených s česnekem
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 125 g másla
  • 3 lžičky jemně nasekané petrželky
  • silnější alobal

    Postup přípravy :
  • V chlebu nařízneme ostrým nožem plátky asi 1,5cm silné, ale nedokrojíme (!) je.
  • Každý zářez potřeme rozpuštěným máslem, ve kterém jsme rozmíchali část utřeného česneku
  • Do každého zářezu pak vsuneme plátky šunky, kolečka rajčat, plátky sýra, proužky paprikových lusků a nakrájené jarní cibulky.
  • Zbytek utřeného česneku se solí smícháme s olejem a petrželkou.
  • Naplněný chléb na povrchu potřeme ochuceným olejem, pečlivě zabalíme do alobalu a vložíme na gril případně do trouby.Pečeme 20-25 minut při 180°C.
  • Pak alobal nahoře rozřízneme a ještě chvilku zapečeme, aby pak krajíce rozdělované přísedícími byly křupavý

    Natírání vrstev a plnění před grilovanim-foto zdroj








    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]