Grilovaný plněný chléb
(Z časopisu "Zahrádkář" od čtenářky Ireny Zelenkové z Rakovníka, recept ze soutěže Grilmánie 08, srpen 2009)
Suroviny :1 bochník chleba220 g krájené vepřové šunky na plátky150 g krájeného ementálu, na plátky4 rajčata na plátky2 papriky - lusky3 jarní cibulky s natí, nakrájené5 stroužku česneku, utřených s česnekem3 lžíce olivového oleje125 g másla3 lžičky jemně nasekané petrželkysilnější alobal
Postup přípravy :V chlebu nařízneme ostrým nožem plátky asi 1,5cm silné, ale nedokrojíme (!) je.Každý zářez potřeme rozpuštěným máslem, ve kterém jsme rozmíchali část utřeného česnekuDo každého zářezu pak vsuneme plátky šunky, kolečka rajčat, plátky sýra, proužky paprikových lusků a nakrájené jarní cibulky.Zbytek utřeného česneku se solí smícháme s olejem a petrželkou.Naplněný chléb na povrchu potřeme ochuceným olejem, pečlivě zabalíme do alobalu a vložíme na gril případně do trouby.Pečeme 20-25 minut při 180°C.Pak alobal nahoře rozřízneme a ještě chvilku zapečeme, aby pak krajíce rozdělované přísedícími byly křupavý
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME