Toast s olivovou pastou
(Jarmila Teplíková, Lenka Světová, Dagmar Derré: "Olivová kuchařka", vydal Smart Press Praha, 2006)

Suroviny pro 4 porce:
  • 150 g vypeckovaných černých oliv
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce kaparů
  • 1 lžička tymiánu
  • 5 lístků šalvěje
  • 3 stroužky česneku
  • 1 špetka mletého chilli
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • mořská sůl a pepř


  • Postup přípravy:
  • Bylinky najemno nasekáme, česnek prolisujeme a společně s olivami, chilli a kapary rozmixujeme.
  • Postupně přidáváme olivový olej a po každé dávce vždy rozmixujeme.
  • Dochutíme citrónovou šťávou, mořskou solí a čerstvě mletým černým pepřem.
  • Podáváme na toastech z bílého pečiva.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]