Drůbeží sendviče s curry
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain, strana 15)
Suroviny275 nakrájeného uvařeného masa z krůty nebo kuřete1 středně velké jablko, oloupané a bez jader25 g nakrájené zelené papriky75 g sýra na strouhání1/2 lžičky koření curry2 lžíce pomerančové šťávy4 velké "pitta" chlebylisty hlávkového salátu
(261 cal na porci)
Postup přípravy:Ve středně velké misce smícháme vařené (pečené, grilované) drůbeží maso, jablko a zelenou papriku.
Připrava dresinku:V malé misce vmícháme do sýru a curry prášku pomerančovou šťávu.Mícháme až je směs hladká a pak přidáme tento dresink k drůbeží směsi a vychladíme.Jestliže je potřeba přidáme ještě trochu pomerančové šťávy, abychom získali potřebnou konsistenci.Chléb "pitta" rozkrojíme na půlku a dutinu v každé polovině vyložíme salátem a lžící na salát nacpeme drůbeží směs.
Jak uděláme sendviče na tortille?Použijeme tortilly o průměru 20 cm. Na každou položíme listy salátu a pak lžící na povrch narovnáme drůbeží směs a můžeme ji smotat.
(276 cal na porci)
ZPĚT do kapitoly
HOME