Sendviče s vaječným překvapením
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain, strana 14)
Suroviny:
6 ks vajec uvařených natvrdo a nasekaných1 středně velké rajské jablíčko bez jader a nasekané75 g celeru na plátky50 sýru typu čedar110 g tence nakrájené na plátky zelené chilli papričky50 g kyselé smetany1 lžíce sebraného mléka1 lžička solipár kapek tabascadrcený pepř4 listy hlávkového salátu
(293 cal na porci)
Postup přípravy:Ve středně velké misce smícháme vajíčka, rajče, celer a sýr. Přípravíme dresink.
Příprava dresinku:V menší misce smícháme chilli, pepř, kyselou smetanu, mléko, sůl a tabasco.Dresink opatrně nalijeme na vaječnou směs a dáme do chladu na 2 až 3 hodiny. Odleželou směs navrstvíme na sendviče a na každý krajíc vložíme ještě pod směs list hlávkového salátu. Veky na sendvič nařežeme šikmo, aby byly delší.
Jak připravíme "pitta" sendviče ?Použijeme dvě velké "pitta" chlebové koláče (vypadají jako arabský chléb, jsou dvojvrstvé a mají uprostřed dutinu, dostaneme se do ní když kousek okraje odstřihneme).Tento chleba překrojíme napůl a obnažené dutinu vyložíme listy saláty a lžičkou naplníme náplní.
(265 cal na porci)
ZPĚT do kapitoly
HOME