Garyho křupavé domácí tyčinky
(Gary Rhodes: Cooking for Friends", pro DDK upraveno z TV seriálu BBC, Birmingham, září 2004)
Suroviny:
7 g sušeného droždí125 ml teplé vody450 g moukysůl85 ml olivového oleje
Postup přípravy:Sušené droždí rozmícháme v hrnečku v malém množství vlažné vody. Do mísy dáme všechny sypké suroviny: mouku a rovnou lžíci soli, rozpuštěné droždí, zamícháme a přidáme dalších 125 ml vody. Dále přidáme 85 ml olivového oleje.Zamícháme ručně nebo hnětačem a když je už těsto propracované a vláčné, uložíme je do mísy vymazané olejem a přikryjeme potravinovou fólií nebo utěrkou. Necháme asi 1 hodinu kynout, až se objem těsta zhruba zdvojnásobí.Těsto srazíme, znovu propracujeme na pomoučeném válu. Z těsta oddělíme malé kousky, které vyválíme na tyčinky které narovnáváme na pomaštěný pekáč, potřeme olivovým olejem a posypeme mořskou solí. Necháme na plechu ještě kynout asi 6-8 minut. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C (plyn 6 stupeň) po dobu 10 až 15 minut, dokud nejsou křupavé a nazlátlé. Hotové tyčinky můžeme skladovat ve vzduchotěsné nádobě několik dnů a jsou skvělým doplňkem každé polévky, například krémové domácí rajské polévky".
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME