Bramborový koláč se sýry - Potato bake
(Napo Faorenc aj.:"The Great International Cookbook", International Culinary Society New York, 1988)

Brambrový koláč se sýry-foto zdrojSuroviny:
  • 900 g brambor
  • 6 lžíc oleje
  • 1/3 šálku strouhaného parmazánu nebo sýru Gran Moravio
  • 1/3 šálku ementálu
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce másla

    Postup přípravy:
  • Syrové brambory oloupeme na ručně nahrubo nastrouháme nebo k tomu můžeme použit kuchyňský robot.
  • Do mísy s hrubší bramborovou drtí přidáme v oleji rozmíchaný 1/4 šálku parmazánu a 1/4 šálku ementálu
  • Směs ochutíme solí a pepřem podle vlastní chuti.
  • Máslem vymažeme např ohnivzdornou keramickou kulatou či jinou formu a naplníme ji bramborovou směsí.
  • Povrch uhladíme a rovnoměrně posypeme zbytkem nastrouhaných sýrů a ještě povrch otečkujeme několika málo kousky másla.
  • Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut až je povrch zlatohnědý.
  • Podáváme se zeleninovým salátem nebo nakládanou zeleninou.
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]