Úžasné zapečené brambory s knedlíky
(Z časopisu "Zahrádkář", říjen 2006)

Suroviny pro 4 osoby:
  • 500 g brambor, oloupané, na plátky
  • 300 g vařeného zelí, nakrájené
  • 4 houskové knedlíky, na kostičky
  • 250 g vařeného masa, na kostičky
  • 2 cibule, najemno
  • 100 ml červeného vína
  • 200 ml smetany
  • 2 vejce
  • 100 g strouhaného sýra
  • kečup
  • sójová omáčka
  • pepř a sůl

    Postup přípravy:
  • Oloupané brambory nakrájíme na asi centimentrové plátky. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Maso nakrájíme na kostičky.
  • Vše dobře promícháme s kečupem, sójovou omáčkou, solí, pepřem na masovou směs.
  • Olejem vymažeme pekáč a postupně naklademe vařené zelí, masovou směs, na kostičky nakrájené houskové knedlíky, cibuli a plátky syrových brambor.
  • Podlijeme vínem a zapečeme v troubě při 180°C dozlatova. Před dopečením zalijeme smetanou s rozšlehanými vejci a posypeme strouhaným sýrem.
  • Podáváme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]