Úžasné zapečené brambory s knedlíky
(Z časopisu "Zahrádkář", říjen 2006)
Suroviny pro 4 osoby:500 g brambor, oloupané, na plátky300 g vařeného zelí, nakrájené4 houskové knedlíky, na kostičky250 g vařeného masa, na kostičky2 cibule, najemno100 ml červeného vína200 ml smetany2 vejce100 g strouhaného sýrakečupsójová omáčkapepř a sůl
Postup přípravy:Oloupané brambory nakrájíme na asi centimentrové plátky. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Maso nakrájíme na kostičky.Vše dobře promícháme s kečupem, sójovou omáčkou, solí, pepřem na masovou směs.Olejem vymažeme pekáč a postupně naklademe vařené zelí, masovou směs, na kostičky nakrájené houskové knedlíky, cibuli a plátky syrových brambor.Podlijeme vínem a zapečeme v troubě při 180°C dozlatova. Před dopečením zalijeme smetanou s rozšlehanými vejci a posypeme strouhaným sýrem.Podáváme.
ZPĚT do kapitolyHOME