Loretánské bramborové noky
(Maryna Klimentová, Svatopluk Štampach:"Pochoutky z brambor", s. 77, Avicena Praha, 1986, česká kuchyně)
Suroviny:500 g brambor, oloupané a uvařené20 ml mléka20 g másla200 g hrubé mouky200 g oleje2 vejcesůl
Příloha: zeleninový salát
Postup přípravy:
Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě. Po uvaření scedíme, prolisujeme a dáme vychladnout. Do vařícího mléka přidáme máslo, osolíme a přisypeme mouku, Směs svaříme do hustého těsta a po jeho částečném schlazení vmícháme vejce. Hotové těsto promícháme s prolisovanými brambory a řadně spojíme. Z těsta lžící vykrajujeme noky, které smažíme na oleji. Podáváme jako samostané jídlo se zeleninovým salátem.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME