Muzikanti z Podkrkonoší
(Hana Sedláčková:"Z Krkonoš a podhůří", Sešity domácího hospodaření, sv. 128, s. 11, Práce Praha, 1984, česká kuchyně)
Suroviny:1 kg vařených brambor ve slupce, nastrouhané1 kg kysaného zelícukrsůl100-150 g hladké mouky1vejcehladká mouka na válsádlo na vymazání plechu4 lžíce sádla2 cibule
Příloha: horké mléko
Postup přípravy:
Zelí zalijeme vodou a dáme vařit. Uvařené brambory oloupeme, umeleme nebo nastrouháme a na vále zpracujeme jen s malým množstvím mouky, vejcem a solí v těsto. Z těsta vyválíme tenký plát, z kterého nakrájíme čtverečky a opečeme je na pánvi nebo přímo na plátech sporáku nebo na plechu vymazaném sádlem v troubě. Opečené bramborové čtverečky nasypeme do hlubší mísy, promastíme smícháním s cibulí osmaženou na sádle. Uvařené zelí dochutíme podle potřeby solí a cukrem. Bramborové čtverečky promícháme se zelím a podáváme s horkým mlékem.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME