Muzikanti z Podkrkonoší
(Hana Sedláčková:"Z Krkonoš a podhůří", Sešity domácího hospodaření, sv. 128, s. 11, Práce Praha, 1984, česká kuchyně)

Suroviny:
  • 1 kg vařených brambor ve slupce, nastrouhané
  • 1 kg kysaného zelí
  • cukr
  • sůl
  • 100-150 g hladké mouky
  • 1vejce
  • hladká mouka na vál
  • sádlo na vymazání plechu
  • 4 lžíce sádla
  • 2 cibule
    Příloha: horké mléko


  • Postup přípravy:
    Zelí zalijeme vodou a dáme vařit. Uvařené brambory oloupeme, umeleme nebo nastrouháme a na vále zpracujeme jen s malým množstvím mouky, vejcem a solí v těsto. Z těsta vyválíme tenký plát, z kterého nakrájíme čtverečky a opečeme je na pánvi nebo přímo na plátech sporáku nebo na plechu vymazaném sádlem v troubě. Opečené bramborové čtverečky nasypeme do hlubší mísy, promastíme smícháním s cibulí osmaženou na sádle. Uvařené zelí dochutíme podle potřeby solí a cukrem. Bramborové čtverečky promícháme se zelím a podáváme s horkým mlékem.
    nahoru

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]