Jihočeské bosáky
("Bábinčiny výpisky receptů", Kyjov, česká kuchyně)
Suroviny:
  • 1 kg syrových brambor
  • 250 g vařených brambor
  • 1 vejce
  • sůl
  • 100 g polohrubé mouky (nebo podle potřeby na patřičnou viskozitu těsta)
  • sádlo na omaštění


  • Postup přípravy:
    Syrové brambory oloupeme, nastrouháme a pochvíli přebytečnou vodu vymačkáme a necháme okapat. Vařené brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Smícháme je na tužší těsto se syrovými bramborami, moukou, vejcem a solí. Z těsta vytvoříme malé knedlíky, které uvaříme v osolené vodě asi za 10 -15 minut. Nadzvedneme je vařečkou a po uvaření roztrhneme vidličkou. Podáváme omaštěné sádlem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]