Gratinované brambory s parmazánem
(Dale Snifer: "Let's eat", seriál na TV MAX1, 1999)
Suroviny:5 větších bramborolej mletý zázvor, dle chuti1/4 šálku vývaru1/2 šálku smetanytymiánčerný pepřparmazán nebo chlebové drobky
Postup přípravy:Brambory nakrájíme na plátky zamícháme s olejem a poskládáme do pekáčku.Promícháme smetanu s vývarem, přidáme mletý zázvor a nalijeme na brambory.Brambory by měly být téměř ponořeny a pokud nejsou přidáme další smetanu na doplnění.Na povrch nasypeme drcený černý pepř a parmazán, který můžete nahradit chlebovými drobky.Připravenou směs vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C po dobu asi 30 minut.Pokrm lze podávat jako samostatný pokrm nebo ke grilovaným masům.
ZPĚT do kapitolyHOME