Gratinované švédské brambory
("My rádi jíme", TV Nova, recept podle Jiřiny Bohdalové, švédská kuchyně)
Suroviny:
  • 1 - 1,5 kg brambor
  • 3 - 5 pórků
  • 300 ml sladké smetany nebo šlehačky
  • máslo
  • sůl a pepř


  • Postup přípravy:
  • Brambory nakrájíme na kolečka a vkládáme na máslo do zapékací misky.
  • Střídavě je prokládáme nakrájeným pórkem nakrájeném také na kolečka.
  • Opepříme, osolíme, zalijeme smetanou a upečeme.
    Podobně můžeme připravit restované brambory na pánvi:
  • Uvařené brambory nakrájíme na měsíčky a vložíme na pánev, kde jsme si předtím orestovali cibulku.
  • Osolíme a přidáme smetanu.
  • Restujeme ještě asi 2 - 3 minuty abychom vypařili přebytečnou kapalinu a podáváme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]